Obsah časopisu Maso, ročník 2012, číslo 6
4 – Salon international de l‘alimentation (SIAL) Paris
Steinhauser, L., Kameník, J.
7 – Zkušenosti z domácího trhu i 29 zemí světa (Makro Cash & Carry CZ)
rozhovor
10 – České masné výrobky v prodejnách zahraničních řetězců
Mikócziová, V., Kameník, J.
16 – Změna pohledu na průkaz použití strojně odděleného masa v masných výrobcích
Fleischmannová, H., Cipínová, E., Kouba, F.
20 – Tepelné opracování masa a výrobků z něho
Budig, J., Budesheim, A., Kameník, J.
25 – Koření v masných výrobcích – Paprika
Valchař, P., Ovísková, V.
30 – Nativní a modifikované škroby v masných výrobcích – detekce vstupní suroviny pomocí mikroskopických metod
Eliášová, M., Pospiech M., Tremlová B., Jandásek J., Kubíčková K.
35 – Celulózové a fázrové obaly pro masný průmysl
Šerhakl, D.
41 – NAT test – screening rezíduí antibiotík v tkanivách potravinových zvierat
Gondová, Z., Kožárová, I.
45 – Kapitoly z mezinárodních norem bezpečnosti potravin (IFS, BRC, …) – Osobní hygiena
Šuška, M.
47 – Analýza ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty bažanta obecného (Phasianus colchicus L.)
Karásková, K., Straková, E., Suchý, P., Zapletal, D., Jámbor, M.
49 – Vliv teploty a doby skladování na tvorbu biogenních aminů a polyaminů ve svalovině eviscerovaných bažantů (Phasianus colchicus)
Hutařová Z., Steinhauserová I., Večerek V., Bořilová G., Maršálek P.
51 – Vybrané aspekty welfare bažantů obecných při chovu v zajetí
Hrabčáková, P., Voslářová, E., Bedáňová, I., Pištěková, V., Večerek, V.
54 – Co si představit pod pojmy welfare a ochrana jatečných zvířat?
Večerek, V., Pištěková, V., Voslářová, E. Bedáňová, I.
57 – Maso na talíři. 6. část: PSE, DFD a jiné odchylky zrání masa
Kameník, J., Steinhauser, L.
62 – Rybí maso na jiný způsob, než jak ho znáte
Buchtová, H., Kašpar, L.
4 – Salon international de l‘alimentation (SIAL) Paris
Steinhauser, L., Kameník, J.
7 – Experience in the markets of the Czech Republic and 29 countries around the world (Makro Cash & Carry CZ)
interview
10 – Czech meat products in foreign retail chains
Mikócziová, V., Kameník, J.
16 – Change in wiev on provement of mechanically separated meat used in meat products
Fleischmannová, H., Cipínová, E., Kouba, F.
20 – Heat treatment of meat and meat products
Budig, J., Budesheim, A., Kameník, J.
25 – Spice in meat products – paprika
Valchař, P., Ovísková, V.
30 – The native and the modified starches in the meat products – detection of the raw materials using microscopy methods
Eliášová, M., Pospiech M., Tremlová B., Jandásek J., Kubíčková K.
35 – Cellulose and fibrous casings for meat industry
Šerhakl, D.
41 – NAT test – screening of antibiotic residues in the tissues of food producing animals
Gondová, Z., Kožárová, I.
45 – Chapters of the internatioanl food safety standards – Personal Hygiene
Šuška, M.
47 – Analysis of Fattening Performance and of Carcass Value of Common Pheasant (Phasianus colchicus L.)
Karásková, K., Straková, E., Suchý, P., Zapletal, D., Jámbor, M.
49 – Effects of temperature and length of storage on the formation of biogenic amines and polyamines in muscle of eviscerated pheasants (Phasianus colchicus)
Hutařová Z., Steinhauserová I., Večerek V., Bořilová G., Maršálek P.
51 – Some welfare aspects in captive-reared common pheasants
Hrabčáková, P., Voslářová, E., Bedáňová, I., Pištěková, V., Večerek, V.
54 – What is it a conception of welfare and protection of slaughter animals?
Večerek, V., Pištěková, V., Voslářová, E. Bedáňová, I.
57 – Meat on our plate. Part 6: PSE, DFD and other meat quality defects
Kameník, J., Steinhauser, L.
62 – Fish meat in a different way than you know
Buchtová, H., Kašpar, L.