Obsah časopisu Maso, ročník 2024, číslo 3
4 – Celosvalové masné výrobky na evropském trhu
Král, O.
12 – Pestrost technologií na přípravu celosvalových masných výrobků
Vrúbel, Š.
14 – Druh zvířete ovlivňuje porušení buněk. Jemnou frakci v mletém mase určuje podíl hovězího masa
Witte, F., Terjung, N., Heinz, W.
20 – Porovnání vlivu ošetření ultrazvukem a enzymy při zrání hovězího masa
Beňo, F., Vojtíšek, S., Hruška, F., Ševčík, R.
27 – Použití ochranných kultur při zpracování masa
Kameník, J., Dušková, M., Jůzl, M.
33 – Teplotní změny v jádře baleného masa v transportním boxu
Zouharová, A., Bartáková, K., Bursová, Š., Necidová, L.
36 – Rozšíření BRICS: vliv na světovou produkci masa a obchod s masem. Druhý díl: Vliv na světový obchod s masem
Windhorst, H.-W.
40 – Zdraví zvířat z pohledu nálezů poškození jater zjišťovaných při prohlídce post mortem na jatkách
Válková, L., Voslářová, E., Ninčáková, S., Passantino, A., Večerek, V.
46 – Vliv porážkové hmotnosti plemene romney na kvalitu masa
Dračková, E., Janoš, T., Filipčík, R.
49 – Chemické zloženie mäsa jeleňa lesného (Cervus elaphus L.) v regióne Slovenskej republiky
Tkáčová, J., Čuboň, J., Bučko, O., Hleba, L., Pavelková, A., Herc, P.
4 – Whole-muscle meat products on the European market
Král, O.
12 – Variability of technologies for the production of whole-muscle meat products
Vrúbel, Š.
14 – The type of animal affects cell destruction. The fine fraction in minced meat is determined by the proportion of beef
Witte, F., Terjung, N., Heinz, W.
20 – Comparison of the effect of ultrasound and enzyme treatments on the drying of beef
Beňo, F., Vojtíšek, S., Hruška, F., Ševčík, R.
27 – Protective cultures in meat processing. A review article
Kameník, J., Dušková, M., Jůzl, M.
33 – Temperature changes in the core of packaged meat in a transport box
Zouharová, A., Bartáková, K., Bursová, Š., Necidová, L.
36 – BRICS expansion: impact on world meat production and meat trade. Part two: Impact on world meat trade
Windhorst, H.-W.
40 – Animal health from the perspective of findings of liver damage detected during post-mortem inspection at slaughterhouses
Válková, L., Voslářová, E., Ninčáková, S., Passantino, A., Večerek, V.
46 – Effect of slaughter weight on meat quality in romney lambs
Dračková, E., Janoš, T., Filipčík, R.
49 – Chemical composition of red deer (Cervus elaphus L.) Meat in the region of the Slovak Republic
Tkáčová, J., Čuboň, J., Bučko, O., Hleba, L., Pavelková, A., Herc, P.