Obsah časopisu Maso, ročník 2025, číslo 4

4 – Od sanytru po rekombinantní proteiny. Dokážeme v budoucnu efektivně nahradit dusitany v masných výrobcích? A je proto vůbec důvod?

Kameník, J., Ondruchová, S., Veselá, H., Ježek, F., Dušková, M.

15 – IDC-FOOD: S láskou k jídlu!

Kameník, J.

18 – Biokonzervace jako nástroj pro zvýšení bezpečnosti a kvality masných výrobků

Ondruchová, S., Kameník, J.

26 – Marinády pro zpracování masa

Vrúbel, Š.

28 – Majonéza: chutná i tajemná známost

Pražák, R.

30 – ASEAN – dynamika produkce masa v málo známé hospodářské oblasti

Windhorst, H.-W.

34 – Exotická masa I.: Medvědí steak?

Steinhauser, L., Ježek, F.

38 – Vliv délky zrání na fyzikálně-chemické parametry masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu

Lebedová, N., Chodorová, A., Kokošková, T., Bartoň, L., Bureš, D.

44 – Využitie enterocínov v diéte králikov pre zvýšenie kvality králičieho mäsa

Pogány Simonová M., Chrastinová Ľ., Lauková A.

49 – Produkty rybolovu a s nimi spojené riziko výskytu biotoxinů

Stojanová, K., Ondruchová, S., Bursová, Š.

55 – HYGIENA ALIMENTORUM XLV – Půlkulaté výročí mezinárodní vědecké konference

Ježek, F.

4 – From saltpeter to recombinant proteins. Will we be able to effectively replace nitrites in meat products in the future? And is there any reason to do so?

Kameník, J., Ondruchová, S., Veselá, H., Ježek, F., Dušková, M.

15 – With love for food: interview with the CEO of IDC-Food

Kameník, J.

18 – Biopreservation as a tool for increasing the safety and quality of meat products

Ondruchová, S., Kameník, J.

26 – Marinades for meat processing

Vrúbel, Š.

28 – Mayonnaise: a delicious and mysterious food

Pražák, R.

30 – ASEAN – dynamics of meat production in a little-known economic region

Windhorst, H.-W.

34 – Exotic meat I.: Bear steak

Steinhauser, L., Ježek, F.

38 – The effect of ageing on the physicochemical parameters of meat from farm-raised fallow deer (Dama dama)

Lebedová, N., Chodorová, A., Kokošková, T., Bartoň, L., Bureš, D.

44 – The use of enterocins in rabbit breeding to improve rabbit meat quality 

Pogány Simonová M., Chrastinová Ľ., Lauková A.

49 – Fishery products and the potential risk of biotoxins associated with them

Stojanová, K., Ondruchová, S., Bursová, Š.

55 – Looking back at the 45th Hygiena Alimentorum 2025 conference 

Ježek, F.